Коледно тържество

Полунощ! Камбани бият,

звън в студена нощ ехти.

Ангел с радост от небето

„Бог роди се!“ възвести.

Коледари песни пеят:

„Божий Син роди се днес!“.

И по целий свят се носи

тая мила блага вест.

Талантливите деца на ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница, показаха, че българските традиции, свързани с един от най-светлите празници Коледа са живи. С много ентусиазъм и усмивки учениците от всички класове се подготвяха за своята изява. Децата от 1 и 2 клас зарадваха всички с рецитиране на коледни стихотворения. Малките актьори от 3 и 4 клас ни представиха сценката „Трите прасенца“. Назад във времето ни върнаха учениците от 5, 6 и 7 клас, с които надникнахме в една българска къща на Бъдни вечер. Припомнихме си традиционните български обичаи и посрещнахме добрите гости – коледари, които пресъздадоха обичая Коледуване. Те нарекоха с красиви слова домакините за здраве и берекет. За празничното настроение се погрижиха учениците от 3 и 4 клас, които изпълниха песните „Ето зимата настана“, „Коледно звънче” и „Коледа”.

На вълнуващото тържество организирано в училище, обявени и наградени бяха участниците в конкурса за най-добра коледна украса „Весела Коледа за всички“ и конкурса за есе „Празниците в моето родно място“, организирани от община Добричка. Първото място в конкурса за есе е за Даниела Ангелова – 7 клас от ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница. На първо място в конкурса за коледна украса е класирана Никет Тенур от 6 клас, а второто място е за Изел Невин от 2 клас, отново от нашето училище. Честито  на  спечелилите, сред които  са 5 и 6 клас, украсили най-добре класната си стая!

Всички ученици получиха подаръчни торбички с лакомства и много награди.

Директорът на училището г-жа Теменужка Николова закри празника с кратко поздравление и пожелания за много здраве, късмет, и една успешна нова година, изпълнена с щастие, благоденствие и мир.