ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2022-2023 ГОДИНА

15 септември – най-вълнуващият ден за българското училище.

Навсякъде училищните дворове ще се изпълнят с радостни и щастливи детски усмихнати лица. А от всички най-вълнуващ е празникът за малките първокласници. С вълнения и притеснения ще прекрачат свещения праг на родното училище, за първи път ще чуят първия школски звънец.

Учебната година в ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница започна с Химна на Република България. Гости на тържеството бяха: г-жа Магдалена Иванова – представител на Община Добричка, г-н Евгени Гочев – кмет на с. Смолница, г-жа Желка Русева – секретар на читалището в с. Смолница.

Г-жа Иванова прочете поздравително писмо от кмета на Община Добричка – г- жа Соня Георгиева, а след това лично пожела на учители и ученици здраве и успехи през новата 2022-2023 учебна година.

Поздравления към колектива, учениците и родителите отправиха: г-жа Теменужка Николова – директор на училището, г-н Евгени Гочев – кмет на с. Смолница и г-жа Невин Мустафа – медиатор в училището.

Учениците поздравиха всички присъстващи с рецитал и песни. По традиция звънна училищният звънец, украсен с цветя и здравец. За късмет се плисна вода и всички минаха през „шестицата“, за добър късмет.

На добър час, скъпи първокласници, малки и големи ученици, колеги! Честит 15 септември! Здрава и спорна учебна година!

Честит първи учебен ден!

Да живее светлата наука!

Успех, късмет и щастие, сполука!

Напред вървете само, ученици!

Да бъдат умни вашите редици!

Бъдете здрави, радостни и смели,

на знанието семенца посели!

Отлични резултати постигнете!

Наслука и честити, вий, бъдете!

/Биляна Дар/