Танцово изкуство

Група за български народни танци „Хопни ми – тропни ми“


2023 – 2024 учебна година

Група за народни танци „Хопни ми-тропни ми“ при ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница участва в четвъртото издание на „Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич, 2024″, организирано от фондация „Добруджа – история, традиции, култура“, с партньорството на Община град Добрич. Благодарим за поканата!


“Върви, народе възродени, към светла бъднина върви!…
Напред! Народността не пада там, дето знаньето живей!“
Публична изява на учениците от група за народни танци „Хопни ми-тропни ми“ по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и на славянската книжовност.


Всяка година на 1 май в с. Смолница се провежда събор. Учениците от група за народни танци „Хопни ми-тропни ми“ се включиха в празника като поздравиха гостите и жителите на селото с танци.


На 8 април в НЧ „Пробуда“ с. Победа се проведе празничен концерт по случай Международния ден на ромите. Събитието премина под мотото „С отворено сърце към толерантност и единство“. Учениците от група „Хопни ми – тропни ми“ при ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница се включиха в празника, организиран от Община Добричка.


Коледен концерт с представителна изява по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ се проведе в залата на НЧ „Стефан Караджа – 1942 година“ с. Смолница. В концерта взеха участие учениците от група за български народни танци „Хопни ми – тропни ми“ с хореограф г-н Юрий Митев и ръководител г-жа Петя Великова.


2022 – 2023 учебна година

Учениците от група за народни танци „Хопни ми – тропни ми“ при ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница участваха в 54-то поредно издание на Фолклорния събор „Песни и танци от слънчева Добруджа“ – 24 юни 2023 г. На сцената край с. Дебрене, общ. Добричка изиграха танца „Българче“, а за доброто си представяне бяха наградени с грамота и парична награда.


Публична изява на група за народни танци „Хопни ми – тропни ми“ при ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница. На 1 май, по повод събора на село Смолница, групата поздрави гостите и жителите на селото с танца „Българе“.


ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница участва в празничен концерт за Международния ден на ромите – 8 април, организиран от община Добричка.

Обединени от посланието „Слънцето свети еднакво за всички“, нашите изпълнители от танцова група „Хопни ми – тропни ми“ се включиха в концерта с танца „Детско настроение“.


Творческа изява на група за български народни танци „Хопни ми – тропни ми“ по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“, Модул 1. Изкуства.


Моменти от занятията на група за български народни танци „Хопни ми – тропни ми“, по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.