Музикално изкуство

Вокална група за изпълнение на народни песни „Българа“

2023 – 2024 учебна година

Всяка година на 1 май в с. Смолница се провежда събор. Учениците от вокална група за изпълнение на народни песни „Българа“ се включиха в празника като поздравиха гостите и жителите на селото с изпълнение на народни песни.


Коледен концерт с представителна изява по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ се проведе в залата на НЧ „Стефан Караджа – 1942 година“ с. Смолница. В концерта взеха участие учениците от вокална група за изпълнение на народни песни „Българа“ с ръководител г-н Митко Димитров.


2022 – 2023 учебна година

Публична изява на група за народни песни „Българа“ при ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница. За поредна година празникът на село Смолница се превърна в пъстра фолклорна плетеница, събрала млади и стари пред кметството, които се надпяваха и надиграваха. Учениците, от група за народни песни „Българа“, при ОУ „Климент Охридски“, също се представиха с наниз от народни песни, които изучават от началото на учебната година. Те поздравиха жители и гости на селото, с което допринесоха както за доброто настроение на присъстващите, така и гордост за училището си.

 


Творческа изява на група „Българа“ по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“, Модул 1. Изкуства.