клуб „Природата и ние“

Природата е животът. Тя прави много, за да ни закриля и да поддържа живота ни в ежедневието и играе жизненоважна роля като ни предоставя чист въздух, чиста питейна вода и др. Природата е всичко около нас, което не сме сътворили ние. Нашият живот зависи от нас самите. Домът ни също. Затова нека не живеем в безредие и използваме своите възможности не само за потребление, но и за творение. Природата е наш приятел. За нея съвестно се погрижи и тя ще ти се отблагодари! Нека да опазим нашият дом, нашата майка Природа!


Рециклирането помага да спасим Земята, нашият общ дом, от ненужни отпадъци, които пък могат да се превърнат в нещо ново. Учениците от клуб “Природата и ние”, участваха в проекта под надслов “Рециклирай днес и природата ще ти се отблагодари утре”, като обясниха какво е рециклиране, как се рециклират отпадъците и как можем да накараме повече хора да се включат в рециклирането. За тази цел бяха дарени кошчета от фирма “Топ експрес”, в които децата могат да хвърлят разделно своите отпадъци. Завършихме с игра, в която всички приложиха наученото на практика.

 

Природата е уникален художник – може да разбърква и смесва така цветовете, че да създаде неповторима палитра. Учениците от клуб „Природата и ние“ пресъздадоха богатството на есента с природни материали.