Световен ден на водата

„Вода, ти нямаш нито вкус, нито цвят, нито мирис. Невъзможно е да бъдеш описана, наслаждаваме ти се, без да осъзнаваме какво представляваш! Не може да се каже, че ти си необходима за живот: ти си самият живот! Ти си най-голямото богатство на света!“
                                                                                      Антоан дьо Сент – Екзюпери
Всяка година на 22 март се отбелязва Световният ден на водата, като целта е да се привлече общественото внимание към значението на този ресурс и проблемите с опазването му.
ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница, също се включи в инициативата с редица дейности, организирани от г-жа С. Тончева и г-жа И. Дойчева. Учениците решаваха кръстословица, от която разбраха какъв ден е 22 март, а от показаната им презентация научиха интересни факти за водата. Последва беседа под формата на интервю. В нея децата обсъждаха защо е важна водата, къде се използва, агрегатните състояния, мерни единици и т.н. Забавляваха се и с игри, като: „Хвани капката“, „Какво правиш?, „Вода“, „Изяж или изпий азбуката“. Учениците от 5 и 6 клас нарисуваха картини, свързани с природата и нейното опазване.