БДП

БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

Страница за изявите и дейностите на комисията по БДП в ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница 

Национална стратегия за безопасност на движението по пътищата в РБългария 2021-2020
и Годишен план за организиране дейностите по БДП

Животът и здравето на децата ни са наша отговорност.

Призоваваме всички родители да дават личен пример като спазват правилата за движение по пътищата!

„Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“


21.09.2022 г.

На 21 септември светът отбелязва европейски ден без загинали на пътя. В ОУ “ Климент Охридски” с. Смолница се проведе образователна кампания с учениците. Децата първо изгледаха видео урок свързан с правилата за движението им и пресичане като пешеходци, след което се включиха във викторина с въпроси, в различни игри, в които взеха активно участие и показаха знанията си за безопасно поведение на пътя. Призоваваме за повече търпимост, уважение и отговорност на пътя на всички участници в движението!


29 юни – Национален Ден на безопасност на движението по пътя

Ученици и учители от ОУ „Климент Охридски“ отбелязахме 29 юни – Деня на безопасността на движението по пътищата. Бяха представени  информационни материали от интернет страницата на ДАБДП. Учениците изгледаха няколко интерактивни урока по темата. Изготвиха флаери с послания за безопасност на пътя, които раздадоха на шофьорите на пътното платно.


Учениците от ОУ „Климент Охридски“, с. Смолница, общ. Добричка се включиха активно в Дните за безопасността на ROADPOL, които се провеждат през Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември.
Първи и втори клас участваха с рисунки, оцветяваха пътни знаци и се запознаха с основни правила за движение на пешеходци и превозни средства.

Трети и четвърти клас изработиха макет и апликации на тема: „Опасни ситуации на пътя“, чрез които показаха познаване на правилата за движение.

Пети и шести клас изготвиха флаери с послания за безопасност на пътя, които раздадоха на шофьорите на пътното платно. А седми клас разиграха опасни ситуации на пътя и изработиха плакат по темата